Общинските съвети в Добрич и Ген. Тошево са легитимни

https://www.24chasa.bg/region/article/7903577 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Със свои ре шения Административният съд-Добрич, потвърди легитимността на Общинските съвети в общините Добрич и Ген.Тошево и решенията на Общинските избирателни комисии от 27 октомври т.г.

От партия "Воля" поискаха повторно преброяване на бюлетините от вота в Добрич и изготвяне на съдебно-математическа експертиза на изборните резултати с мотива, че в протоколите на 88 секционни избирателни комисии са допуснати множество зачерквания и поправки, липса на информация, както и на подписи на всички членове на секциите.

Според “Воля”, съмнение в изборния резултат пораждат и отчетените от Общинската избирателна комисия 18 на сто недействителни бюлетини. При постановяване на решението е извършен преглед на оспорените секционни протоколи и останалите изборни книжа. От доказателствата по делото се установява, че всички възражения, свързани с нередности при съставяне на протоколите, са явно неоснователни, тъй като или изобщо не засягат ПП“Воля“, или не дават никакво отражение върху изборния резултат.

Извършените поправки не пораждат и съмнения за манипулиране на изборния резултат от членовете на секционните комисии във вреда на жалбоподателя. От „Воля” даже не изпратиха свой представител на делото.

С жалба местна коалиция ПП „Никола Петков“ /Земеделски народен съюз/, представлявана от Н.К. и М.В., искаше проверка на две секции в община Ген.Тошево за избрания нов Общински съвет. Проверка на съда на недействителните бюлетини показа, че броят на бюлетините отговаря на отразеното в протоколите, а бюлетините правилно са отчетени за недействителни.

С оглед този резултат жалбоподателят заяви, че няма други искания. Заинтересованите страни подкрепиха неговото становище.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона