Проверки констатираха пясъчни диги плажове в Слънчев бряг, Поморие и Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/7911348 www.24chasa.bg
Кадър: БНТ

Басейнова дирекция "Черноморски регион" извърши проверки на плажове по южното Черноморие и на север от Варна за нерегламентирано изземване на пясък от морето.

На територията на Община Несебър са проверени плажовете "Слънчев бряг-север", "Слънчев бряг-централен" и "Слънчев бряг- юг". И на трите ивици са констатирани изградени пясъчни диги. На територията на Община Поморие са проверени плажовете "Поморие-централен", "Поморие-юг" и "Поморие-изток". Там е констатирано изграждане на пясъчни диги на два от тях. От пресслужбата на БДЧР информираха още, че при проверките не е констатирана дейност във водния обект и нарушаване на Закона за водите, предаде БТА.

Изградени пясъчни диги има и във Варна на плажа "Рапонги", плажове в курортния комплекс "Свети Константин и Елена", както и по цялото протежение на плажната ивица в курортния комплекс "Златни пясъци". На територията на община Каварна са проверени ивиците "Каварна централен" и "Икантълъка". В района на Варна също не са открити нарушения.

Експерти на дирекцията са проверили и сигнал за багер, изкопаващ пясък в близост до морето и изграждащ укрепителна дига на плаж "Академика" в Равда.

При обхода на плажа се установи, че изградената дига е в южната част на плажа с дължина около 150 метра и височина 3-3,5 м, добавиха от Басейновата дирекция.

Проверяващите са констатирали, че има следи от тежка техника по пясъка, но няма следи от дейности във водния обект.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си