Приеха 2720 лв. да е заплатата на кметицата на Берковица

https://www.24chasa.bg/region/article/7913274 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

На 25 ноември 2019 г. в Заседателната зала на ОбА се проведе сесия на Общински съвет-Берковица. 5 извънредни докладни бяха внесени за гласуване и разглеждане. В началото на заседанието новоизбраният общински съветник Борис Цветков положи клетва. Чрез проведено гласуване ОбС-Берковица с 11 гласа „против“, 5 „за“ и 1 „въздържал се“ не прие проекта за решение да бъде осъществено заснемане и онлайн излъчване на заседанията. Уведомлението с искането бе внесено от Сдружение „Заедно за Берковица“ до председателя на ОбС-Берковица.

Местният парламент разгледа 29 докладни записки. Съветниците гласуваха 9 /девет/ постоянни комисии към Общински съвет – Берковица, както следва:

Комисия по икономика, приватизация и инвестиционна политика;

Комисия по бюджет, финанси и следприватизационен контрол;

Комисия по здравеопазване и социални дейности;

Комисия по образование, наука, култура, младежта, спорта и вероизповеданията;

Комисия по териториално и селищно устройство;

Комисия по туризъм, селско и горско стопанство и екология;

Комисия по местно самоуправление, обществен ред, сигурност, граждански права, молби и жалби на граждани;

Комисия по eвропейска, социална, етническа и демографска интеграция и връзка с гражданското общество;

Комисия по предотвратяване и установяване конфликт на интереси.

Общински съвет-Берковица гласува трудовото възнаграждение на кмета да бъде в размер на 2720,00 лв. В проекта за решение в докладната бе записано: „определя размера на трудовото възнаграждение на кмета на Община Берковица, считано от 11.11.2019 г. като намалява спрямо предходния мандат – 2500,00 лева“.

Това бе желанието и на г-жа Каменова, която призова съветниците да гласуват, както е записано в докладната. Основното възнаграждение на председателя на Общински бе гласувано да бъде в размер на 90% от възнаграждението на Кмета на Общината, считано от 11.11.2019 г. Общински съвет – Берковица определи продължителността на работното време на Председателя да бъде 8 /осем/ часа.

Гласувани бяха и заплатите на кметовете на кметства в общината. На сесията бяха разгледани и гласувани докладни: относно определяне на титулярен представител и заместник в състава на Областния съвет за развитие – Монтана; относно определяне представител на Общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и относно членство на председателя на Общински съвет – Берковица в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Създадена бе и Временна комисия по предложения за промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Берковица, която ще работи до 20.12.2019 г. вкл. Въпреки, че в дневния ред на заседанието не бе включена точка за питания, мнения и предложения, кметът г-жа Димитранка Каменова изслуша и подробно отговори на въпросите на присъстващите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 700 шапки от цял свят пази доц. д-р Георгиев С дъх на няколко световни войни, борбата и куража на доблестни войници, военни и пожарникари от цял свят напомня експозицията на фуражки на доц. д-р Людмил Георгиев. От реликвите на времето лъха заряд и вдъхновение на отминали бурни времена и подвизите на смели мъже от цял свят

Криминално проявен българин е един от заподозрените за убийството на 60-годишен сънародник в Лондон, съобщиха от МВР. Въпросният 44-годишен мъж вече е задържан от британските власти, уточнява EveningStandart. Тялото на Красимир Къртиков е открито в дома му в британската столица на 13 януари, като според местната полиция убийството е извършено

Почти килограм и половина контрабандни златни и сребърни накити са открити в автобус на пункта Капитан Андреево, съобщават от Агенция "Митници". Рейсът пътувал по редовна линия от Турция за Румъния. При проверката митничарите забелязали подозрителна плътност в 3 от седалките на автобуса. След разглобяването им оттам са извадени пликове с 266