Строят нова детска градина "Каменица" за 4 млн. лева с европейски пари в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7913434 www.24chasa.bg
Съществуващата детска градина "Каменица".

Събаряне на старата детска градина "Каменица" в Пловдив и изграждане на нова с 6 групи, съвременни площадки за игра, физкултурен салон и ново обзавеждане предприема кметството на район "Централен".

"За да не товарим бюджета, решихме да кандидатстваме за европейско финансиране по оперативна програма "Региони в растеж". За да стигнем до него обаче има редица стъпки, които трябва да се извървят", обясни кметът Георги Стаменов.

Съществуващата детска градина "Каменица" се намира на ул. "Хан Аспарух" 57 и е добре поддържано, но сградата е доста стара и не отговаря на съвременните изисквания. Именно там на 27 ноември от 17 часа е предвидено публично обсъждане с живеещите наблизо и родителите на малки деца. "Очакваме хората да дойдат и да кажат мнението си", призова Стаменов.

Следващият ход е провеждане на информационна кампания и едва тогава кметството може да кандидатства за 100% безвъзмездна финансова помощ. По предварителни изчисления новата детска градина ще струва 4 млн. лева.

"По време на предизборната кампания казах на хората, че това ще е един от приоритетните ми обекти", посочи Стаменов. Според него проектът ще има значителен принос към подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в град Пловдив.

"Говорих с кмета на общината Здравко Димитров и той даде зелена светлина. До края на декември трябва да направим предложение до управляващия орган и ако бъде прието, стартира процедурата следващата година", обясни Стаменов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Медицинските работници от ВМА, които са на първа линия в битката с COVID-19 излезнаха с послание до всички като направиха специална снимка, на която изписаха: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!” Снимка: Facebook /