Борят се за живота на 20-г. жена в болницата в Пазарджик, не могат да разберат какво й е

https://www.24chasa.bg/region/article/7916036 www.24chasa.bg

20-годишна жена от велинградското село Биркова е в много тежко състояние в МБАЛ-Пазарджик и лекарите се борят за живота й. На този етап не може да бъде напълно изяснена причината за заболяването й, съобщи директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

Младата жена е приета за лечение във Второ вътрешно отделение на болницата на 18 ноември в задоволително общо състояние. Ден по-късно е приведена в реанимация, след като развива остър белодробен микротромбоемболизъм.

Свикани са две заседания на интердисциплинарен лекарски консилиум с председател завеждащия вътрешното отделение д-р Георги Станчев, на които задълбочено е обсъдено състоянието на пациентката. Направени са редица изследвания за поставянето на диагноза и е приета схема за лечение.

От проведените лабораторни и рентгенови изследвания и процедури се стига до извода, че е възможно да се касае за генетично заболяване, което не може да бъде потвърдено в областната болница в Пазарджик. По разпореждане на д-р Темнилов , болната е консултирана и от републикански консултанти.

На този етап обаче и те не могат да дадат категорично заключение на какво се дължи влошеното и здравословно състояние. Лечението на 20-годишната жена продължава в реанимацията на болницата. Според лекуващите лекари болната трябва да бъде транспортирана и настанена в друго лечебно заведение с по-добри диагностични възможности. Медиците от МБАЛ-Пазарджик продължават борбата за живота на младата жена. Директорът на болницата д-р Темнилов е провел разговори за привеждането на болната в УМБАЛ" Свети Георги" в Пловдив.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен английски футболист. Тя забременяла от него след кратка тайна афера зад гърба на гаджето. 29-годишната сексбомба и пазеният в тайна играч били изненадани от новината, че ще стават родители след авантюрата си. Въпреки това двамата са решили да постъпят по най-правилния начин и да отгледат

Кучето Мон кани на пижамена работилница за мартеници в Пловдив! Малчуганите и техните родители ще могат да измайсторят благотворително сами своите мартенички и да ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. "За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките

Така желаното обединение на левскарите не издържа и седмица. Феновете на "сините" продължават да са разединени и пред угрозата клубът да изпадне във финансов колапс. Те не могат да се разберат дали да подкрепят собственика Васил Божков. Немалка част от привържениците искат да протестират срещу предложения от Валери Симеонов закон