Филм на MU-Vi.tv с дебют в Берлин

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7918446 www.24chasa.bg

Документалният „Варна – сцена на мултинационални младежки общности" спечели сърцата на публиките в Берлин и Варна

Кино дебютът на международна сцена на телевизията на Медицински университет – Варна се състоя с любезното съдействие на Културния институт на България в Берлин. Сред гостите на мероприятието бяха извънредният и пълномощен посланик на Република България във ФР Германия г-жа Елена Шекерлетова, директорът на Българския културен институт в Берлин г-н Борислав Петранов, ръководителят на службата по търговско-икономически въпроси в Берлин г-жа Анета Груйчева, председателят на Българския съюз по балнеология и спа туризъм Сийка Кацарова.

Филмът бе представен пред варненската публика на две прожекции - в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ и в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

На премиерата се събраха множество чуждестранни и български студенти, ученици, преподаватели и гости. Голяма част от младите хора споделиха, че припознават себе си в историите на участниците и искрено са се забавлявали по време на прожекцията. Във филма участват млади хора от Германия, Франция, Испания, Сирия и Китай, които живеят, учат и работят във Варна.

Проектът се осъществява със съдействието на фонд „Култура" на Община Варна.