8 години затвор за мъж, отвлякъл момиче

https://www.24chasa.bg/novini/article/7925147 www.24chasa.bg

Окръжният съд в Добрич наказа с осем години и осем месеца "лишаване от свобода" мъж, държал в продължение на двайсет денонощия девойка против волята й по мъчителен и опасен за здравето й начин, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Подсъдимият /34 г./ е причинил на потърпевшата в обитавания от него апартамент в периода 3-24 юли 2018 година средна телесна повреда с тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й, посочват от Окръжния съд.

Съдът е признал мъжа за виновен и за това, че в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана и амфетамин.

По искане на подсъдимия делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като той е признал вината си и всички факти в обвинителния акт. Наложеното му по този ред наказание е в размер на шест години и осем месеца "лишаване от свобода", но съдът е преценил, че то трябва да бъде увеличено с две години поради високата обществена опасност на извършените деяния и данните за личността на мъжа, който има и предишни осъждания. Подсъдимият трябва да заплати и 5000 лева глоба.

Постановената присъда подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна. Подсъдимият остава с мярка "задържане под стража" до влизане на присъдата в законна сила.