Дариха инхалатори на Детско отделение в ломската болница

https://www.24chasa.bg/region/article/7929580 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Местната инициатива група "Пластмаса за благотворителност" дарява 8 инхалатори на Детско отделение в Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" - Лом. Инхалаторите бяха закупени и благодарение дарението от 1000 лв. на китайския бизнесмен Цън Цон, който отглежда над 4000 дка лозя край Лом.

Той решил да направи жеста към децата, за да им пожелае весела Нова година и да бъдат здрави. Пухкави играчки и герои от приказки ще зарадват малките пациенти. В момента се събират пари за веноскоп - уред за намиране на вени на малки деца, цената на който е над 5000 лв.

Мисията, обединила хора с различни професии в социалната мрежа Фейсбук, е да направят града си по-чист, да намалят количеството на пластмасите, които се изхвърлят в природата и пълнят контейнерите, а със събраните от предадените за рециклиране пластмаси и алуминиеви кенчета средства да се подкрепят местни каузи.

“Детско отделение в ломската болница е с 15 легла, които са запълнени, имахме остра нужда от инхалатори“, каза началникът на отделението д-р Красимир Крумов.

Стаите на детско отделение са пълни от петък, има деца с различни заболявания. Някои малчугани са с морбили и са приходящи от чужбина. Други от вчера са преместени в инфекциозно отделение, допълни д-р Георги Савков.