Бургазлиите над 75 години ще пътуват безплатно с градския през уикенда и празничните дни

https://www.24chasa.bg/region/article/7930040 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От 2 декември 2019 г. жителите на Бургас на възраст над 75 години ще могат да пътуват безплатно с градския транспорт в събота, неделя и празнични дни. От привилегията може да се възползва всеки правоимащ гражданин, навършил тази възраст, със зареден месечен абонамент за 30 или 80 пътувания в персоналната си електронна карта. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Към нея ще бъде издаден допълнителен хартиен образец, даващ ексклузивното право на неограничен брой пътувания в градския транспорт във всички почивни и празнични дни през периода на валидност на заредения абонамент. Той не трябва да се валидира през електронното устройство на борда на автобуса.

Важно – допълнителните хартиени карти към електронната: Ще се издават на граждани над 75 години; Ще важат само в празнични и почивни дни; Ще се издават само при зареждане на едномесечен абонамент (30 или 80 пътувания) в електронна карта; Срокът им на валидност ще бъде еднакъв с този на заредения абонамент; Ще бъдат поименни; Ще важат само след представяне на електронна карта при проверка в превозното средство.

Гражданите, които имат валиден абонамент, зареден преди 02.12.2019 г., също могат да си извадят образец за безплатно пътуване – валидността му ще бъде до края на срока на текущия абонамент. За целта е необходимо да посетят някой от касовите салони на „Бургасбус“ – Транспортна къща, Автогара Юг, Автогара Запад или Терминал „Меден рудник“, като носят със себе си своята електронна карта.