Окончателно: 4 г. и 10 м. затвор за надзирател, убил пиян момче на 16 до Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/7933473 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата от 4г. и 10 месеца затвор за надзирателя Георги Доков, който уби пиян с колата си 16-годишния Станислав С. на пътя между пазарджишките села Сарая и Ивайло.

Трагедията се разигра на 30 август 2018 г., когато пияният надзирател настига с колата си "Опел" група деца с велосипеди и блъска спрелия край пътното платно с колелото си Станислав. Момчето умира минути по-късно въпреки улилията на медици от "Спешна помощ" да го спасят. След катастрофата в кръвта на надзирателя е установена концентрация от 1,56 промила алкохол.

Делото срещу Доков в пазарджишкия окръжен съд премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимия изцяло призна вината си. Поради това първоинстанционният съд в Пазарджик наложи наказание от 4г. и 10 месеца затвор за обвиняемия.

Наказанието беше потвърдено изцяло и от апелативния съд в Пловдив. След окончателното решение на ВКС присъдата на Георги Доков е приведена в изпълнение, съобщиха от пазарджишката окръжна прокуратура.