Некачествен ремонт принуди гимназия в Добрич да учи на три смени

https://www.24chasa.bg/region/article/7933541 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Езикова гимназия „Гео Милев“ в град Добрич беше принудена на трисменен режим на обучение от миналата седмица. Той е 7,30 сутринта до 7,30 вечерта, с часове от 30 минути и междучасия от 5 миниути – съобщи директорът Милена Иванова. Причината е изпълняваният проект за ремонтни дейности.Те са приключили, но комисията е констатирала забележки. Те са предадени на изпълнителя и предстои тяхното отстраняване, обясни кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Зам.-кметовете инж. Пенчо Керванов и Росица Йорданова, обясниха че около 60% от забележките се дължат на факта, че учениците са влезли в сградата преди приемането й – блъскани от тях маси, нацапани стени и др. Според директора на училището има неправилно поставени плочки и др.

Срокът за извършване на строително-монтажните работи в гимназията по проект "Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“ изтича на 28 януари следващата година, напомни кметът Йорданов.

В този проект се обновяват и природо-математическата гимназия „Иван Вазов”, детска градина „Зорница“ и основно училище „Христо Ботев”, чийто ремонт ще е до 22 март 2020 г.