Хора с увреждания подредиха благотворителна изложба във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7936583 www.24chasa.bg
Изложбата е по повод Международния ден на хората с увреждания СНИМКА: Община Велико Търново

Благотворителна изложба базар във Велико Търново подредиха талантливи самодейци, които са част от Общинската организация на Съюза на инвалидите. Във фоайето на сградата на общината са изложени ръчно изработени сувенири, играчки, коледна украса, картички, художествени творби. Събраните средства ще послужат за подкрепа на творческата дейност на самодейците.

Инициативата се провежда за 12-а поредна година по случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Той се отбелязва от 1992 година насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации – ООН.

Изложбата бе открита от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова и от Йотка Вълева, председател на организацията на хората с увреждания в града.

Росица Димитрова поздрави самодейците и подчерта активното им присъствие в обществения живот на Велико Търново. „В съвместната дейност на Община Велико Търново и хората с увреждания има устойчивост и развитие. При нас има надграждане и една последователност при грижата за хората, които изпитват нужда от подкрепа. Ще продължаваме да работим заедно с организациите за подобряване на ежедневието на хората с увреждания“, коментира Росица Димитрова. Йотка Вълева благодари на Община Велико Търново за възможността самодейците от градската организация да участват на Международния фестивал за хората с увреждания, откъдето те са се завърнали с един златен и три бронзови медала, както и с много почетни грамоти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.