Бутат 300 гаража зад ул. "Преспа" в Пловдив, заменят ги с нов паркинг

https://www.24chasa.bg/region/article/7936654 www.24chasa.bg
Кметът на район "Източен" Иван Стоянов (в средата) с новите си заместници. Снимка: Евгени Цветков

Премахване на гаражите зад високите блокове на ул. "Преспа" в Пловдив и изграждане на паркинг предвижда кметът на район "Източен" Иван Стоянов в строителната си програма за догодина. Той уточни, че това може да стане при осигурено финансиране от голямата община.

"Ще подготвим процедурите и ако има средства, ще пристъпим към изпълнение", обясни кметът. По думите му паркингът на "Преспа" ще е минимум със 100 места. Останалите гаражи в тази зона били около 300, а в целия район - близо 1000. Политиката е да бъдат махнати.

Преасфалтиране на ул. "Славянска" с подмяна на ВиК мрежата е другият проект на Стоянов. Улицата е с паваж и е в лошо състояние. По "Цариградско шосе" пък в отсечката от ул. "Лев Толстой" до спирката срещу кметството предвижда изграждане на джобове за паркиране за поне 30 коли.

Стоянов представи пред шефовете на дирекции новите зам.-кметове. Това са Йордан Калев, който беше главен инженер в общината и за кратко зам.-кмет по строителството, и Ерол Садъков, син на легендарния футболист от "Локомотив". Ерол ще отговаря за обществения ред, сигурността и етносите в района, а Калев - за строителството. Той припомни, че кариерата му е започнала именно от "Източен". Досегашната шефка на "Общинска собственост" Мирослава Сукарева пък става секретар. "Обслужването на гражданите трябва да е на най-добро ниво", обяви юристката. Досегашният зам.-кмет Васко Василев запазва поста.