Започна благотворителния базар на младежите с увреждания в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7936814 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката

Със стихотворението „Коледна молитва” младежите от дневния дом за деца и възрастни с увреждания в Монтана откриха благотворителния си базар. За поредна година те представиха изработените през последните месеци от тях играчки и коледна декорация от естествени материали – хартия, глина, дърво, конопени шнурове, зебло, шишарки и други.

„Искаме да покажем, че макар и различни хората с увреждания могат да създават красиви неща и да бъдат полезни, заяви Калинка Миронова – директор на дома. Това което от което имаме нужда, допълни тя, е повече хора да се сещат за нашите деца, да бъдат доброволци в дома и така да постигнем желаната промяна на обществото към хората с увреждания”. 

Базарът бе открит днес - 3 декември по повод международен ден на хората с увреждания, обявен през 1992 г. от Генералната асамблея на ООН. Идеята е да бъде привлечено вниманието на политиците и институциите и бъдат предизвикани по-ефективните им действия и решения, за достъп в градската среда, общообразователната система и пазара на труда.

В благотворителната разпродажба се включиха областния управител на Монтана Росен Белчев, заместник кмета Тихомир Антонов, представители на общински и държавни институции.

Белчев съобщи, че днес е създаден областен съвет за провеждане на политиката за правата на хората с увреждания.

Благотворителният базар в дневния дом за пълнолетни хора с увреждания ще бъде отворен до 20 декември.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.