Пияни и дрогирани сядат зад волана в Добричко

https://www.24chasa.bg/novini/article/7937372 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Двама почерпени водачи и един, качил се зад волана след употреба на наркотици, са били задържани от полицаите при проверки – съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич.

На 2 декември, около 21:40 ч. в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 23-годишен мъж от село Кремена. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,86 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.

Около 21:45 ч. в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ланчия” с добричка регистрация, управляван от 43-годишен мъж, известен на МВР. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,93 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът на МПС е неправоспособен. Задържан е за 24 часа.

Около 22:15 ч. в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от 24-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на метамфетамин. Задържан е за 24 часа.