Хора с увреждания от Пловдив с награда за иновативност

https://www.24chasa.bg/region/article/7937411 www.24chasa.bg
Георги Титюков и Веселина Ботева получиха приза.

Втора поред награда за годината получи Социалното предприятие за хора с увреждания - Пловдив. Призът на министерството на социалната политика беше връчен на заместник-кмета Георги Титюков.
Създаването на социалното предприятие стана възможно, след като Община Пловдив спечели проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г. В настоящия момент 32 човека с различни увреждания имат постоянно работно място и се учат да шият и изработват различни рекламни материали и изделия - торбички, предмети от керамика, подаръци за Коледа, Великден, 1 март и други.
"Гордеем се с постиженията на хората, които работят в социалното предприятие. За една година те се обучиха, започнаха да правят все по-хубави сувенири", каза шефката на социалната дирекция Веселина Ботева.
Целта на предприятието е не само да окаже въздействие върху живота на хората с увреждания, но и чрез изграждането на различни умения и компетенции да се подобри тяхната интеграция.
"Община Пловдив винаги е подкрепяла социалното предприемачество в различни проекти и инициативи. Радостно е, че реално подпомагаме хората с увреждания благодарение на 56-е социални услуги, които предоставяме", заяви Георги Титюков.