Хора с увреждания от Пловдив с награда за иновативност

https://www.24chasa.bg/region/article/7937411 www.24chasa.bg
Георги Титюков и Веселина Ботева получиха приза.

Втора поред награда за годината получи Социалното предприятие за хора с увреждания - Пловдив. Призът на министерството на социалната политика беше връчен на заместник-кмета Георги Титюков.
Създаването на социалното предприятие стана възможно, след като Община Пловдив спечели проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г. В настоящия момент 32 човека с различни увреждания имат постоянно работно място и се учат да шият и изработват различни рекламни материали и изделия - торбички, предмети от керамика, подаръци за Коледа, Великден, 1 март и други.
"Гордеем се с постиженията на хората, които работят в социалното предприятие. За една година те се обучиха, започнаха да правят все по-хубави сувенири", каза шефката на социалната дирекция Веселина Ботева.
Целта на предприятието е не само да окаже въздействие върху живота на хората с увреждания, но и чрез изграждането на различни умения и компетенции да се подобри тяхната интеграция.
"Община Пловдив винаги е подкрепяла социалното предприемачество в различни проекти и инициативи. Радостно е, че реално подпомагаме хората с увреждания благодарение на 56-е социални услуги, които предоставяме", заяви Георги Титюков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.