ДимитроV издаде стихосбирка благодарение на фейсбук

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7937743 www.24chasa.bg

Подготвя безплатна книга за феновете си

Поет, издал стихосбирка благодарение на фейсбук, пише първия си роман и може да поправя самолети.

Спас Димитров е от Пазарджик. 25-годишният младеж живее и твори в Германия. Пише от 8-годишен. В началото споделя стиховете си само с приятели. Вижда възможност в социалните мрежи и създава страница във фейсбук, а по-късно и в инстаграм. Така се ражда ДимитроV. Особено активен е във фейсбук, където качва кратки стихове. Именно там го забелязват и му предлагат да издаде стихосбирката. Така се стига до “Ноември”.

ДимитроV издаде стихосбирка благодарение на фейсбук

ЗАЩО Е ВАЖНО

ДА ГО СЛЕДВАМЕ?

1. С инстаграм поезия

издаде първата си

стихосбирка,

готви ѝ продължение

“Ноември” е първата стихосбирка на ДимитроV. Тя е публикувана, след като издатели го забелязват във фейсбук. Творецът споделя, че започнал да плете рими след тежък период за него, който продължил две години. Творбата описва възходът и падението му по време на връзките си с две жени, родени през ноември. Поетът също се е появил на бял свят през месеца, започващ с Деня на будителите. Основните героини са две. С помощта на едната започва книгата, а с тази на другата я завършва. Между тях има описани и други дами.

“Ноември” завършва с падение в любовта, а “РеVолюция” продължава с възхода му като поет. Талантливият творец разказва, че когато завършил стихосбирката “Ноември”, си обещал да се влюби. Подшушва,че има и симпатии към едно момиче. Стихосбирката “РеVолюция” вече е завършена. В нея има скрити символи и имена. Интересът на автора към мистиката разкрива част от символите в края. Включени са и рими от негови фенове. 25-годишният поет подготвя премиера и на двете стихосбирки през март 2020 г.

Поезията лекува, защото хората намират себе си в нея.

“Днес има глад на чувства и хората ги търсят в книгите”, споделя младият ДимитроV защо точно любовта е основният лайтмотив в “Ноември”.

2. Подготвя подарък

за своите фенове -

безплатна книга

Скоро той ще зарадва почитателите си с напълно безплатна електронна книга - “Изкуството да бъдеш нещастен”. Написана е с много ирония. Спас Димитров споделя, че често използва иронията и в личния си живот. Книгата е 30 страници, от типа “ наръчник” и все още се пише.

3. Започнал е

първия си роман

Макар че вече има 2 готови стихосбирки, Димитров не спира да твори. Вече е започнал и първия си роман “Студ”.

Името е вдъхновено от лична история. Идеята за него се родила, докато работел на бензиностанция в една мразовита нощ. Смените били тежки и продължителни. Книгата е обвързана с жената, наречена от младия автор като “ноември” и раздялата с нея. Поетът споделя, че температурата няма нищо общо със студа, а с липсата на човек. Той допълва, че докато има човек, който да ти каже “добро утро”, ще има какво да топли и душата ти. Димитров определя романа като психологически и ще той бъде с отворен край. В него ще има уроците, които поетът е научил в “студа”.

“За да напиша нещо, аз си го изтръгвам от душата.”

Мечтае хората да се вслушват повече в чувствата си, отколкото в разума. Разказва,че когато е щастлив, по-трудно твори, защото поезията запълва празнотата.

4. Може да поправя

самолети

Любовта към техниката и изследването на непознатото го пращат да учи “Авиационно инженерство”. “Исках да имам по-светло бъдеще”, добавя младият поет. В края на 4-и курс прекъсва.

5. Мечтае да създаде

сборник със

съвременни автори

Спас Димитров планира да създаде сборник със съвременни автори. А парите от продажбата иска да дари за благотворителност. Смята, че мисията в живота му е да помага на хората. Планира електронен вестник за хора на изкуството, като привлече още млаи творци. Споделя, че притежавал и дарбата да рисува. Наследява я от дядо си.

6. Дълго време крие

лицето си под маската

на ДимитроV

Спас доскоро не споделяше свои снимки в социалните мрежи. Дори разказа за забавна случка с фен. Той организирал среща със свои почитатели в Пловдив. На нея присъствал и негов състудент, с когото не са се срещали от години. Той не подозирал кой стои за псевдонима ДимитроV. С изненада разбрал, че това всъщност е Спас.

Да пием за онази

от снощи

и онази от по-миналата вечер.

Да пием за тази,

която ме обича,

но аз не я.

За тази, която

обичам,

но тя мен не.

Да пием за всяка

една, до която

си легнах,

но не заспах,

целунах,

но не обикнах.

За всяка, която

ме докосна,

но не успя

да ме докосне.

Наздраве за

всяка, която опита,

но никога

не те замени.

ДимитроV

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната манекенка Лорин Гудман очаква дете от известен английски футболист. Тя забременяла от него след кратка тайна афера зад гърба на гаджето. 29-годишната сексбомба и пазеният в тайна играч били изненадани от новината, че ще стават родители след авантюрата си. Въпреки това двамата са решили да постъпят по най-правилния начин и да отгледат

Кучето Мон кани на пижамена работилница за мартеници в Пловдив! Малчуганите и техните родители ще могат да измайсторят благотворително сами своите мартенички и да ги закупят срещу минимално дарение от 5 лв. "За да се чувстват участниците като у дома си, ние ще бъдем по пантофи и пижами и всяко дете и родител, които участват в работилничките

Така желаното обединение на левскарите не издържа и седмица. Феновете на "сините" продължават да са разединени и пред угрозата клубът да изпадне във финансов колапс. Те не могат да се разберат дали да подкрепят собственика Васил Божков. Немалка част от привържениците искат да протестират срещу предложения от Валери Симеонов закон