Достъпът до язовир „Драгоево“ ще бъде ограничен заради чумата по свинете

https://www.24chasa.bg/region/article/7938878 www.24chasa.bg
Язовир "Драгоево" Снимка: Уикипедия

Достъпът до язовир „Драгоево“ ще бъде ограничен заради регистрирано огнище на африканска чума по свинете в землището на село Драгоево.

Това стана ясно на заседанието на Областната епизоотична комисия, цитирано от Фокус.

Инж. Емил Гелов, директор на Регионалната дирекция по горите, посочи, че водоемът попада в инфектирана зона А, поради което достъпът до него ще бъде забранен за 30 дни. Забраната за достъп няма да засегне резерват „Патлейна“, който се намира на около 4 км. от огнището на африканската чума по свинете.

Две заповеди за ограничаване на достъпа до инфектираните зони са издадени от РДГ заради обявените на 2 декември две нови огнища на африканска чума при диви свине - в землището на село Долина, община Каолиново, и село Драгоево, община Велики Преслав.

Горските служители са поставили необходимите табели за обозначаване на зони А, Б и В, като се следи за спазване на въведените забрани и ограничения за съответната зона - достъп, ловуване и дейности по горите.

Инж. Гелов припомни, че е в сила и заповедта за ограничаване на достъпа, издадена във връзка с регистрирано огнище на африканска чума при дива свиня на 22 ноември в землището на село Сушина и местността Жълта локва в община Велики Преслав.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.