10 км опашка от тирове при Гюргево за влизане в България

https://www.24chasa.bg/region/article/7941079 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Близо 10 километра опашка от тирове се е образувала от румънската страна на границата при граничен пункт "Гюргево-Русе", предаде агенция Аджерпрес.

Времето за чакане за тежкотоварните камиони е около 70 минути, посочват от Териториалния инспекторат на румънската гранична полиция.

Пътното движение около Гюргево се регулира от екипи на полицията, които пускат камионите поетапно, за да не се получава струпване на границата, информира БТА.

Шофьор, който превозва стоки към Гърция, заяви за Аджерпрес: "Тук винаги става опашка, от две-три години се случва периодично - ту се прави ремонт на моста от българската страна, ту от румънската, ту не работи информационната система на българската страна, ту не работи измервателната система на румънската страна".

Междувременно от ГД "Гранична полиция" съобщиха, че трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на границата с ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". Информацията за трафика е към 13.00 часа.

На границата с Гърция на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на товарни автомобили на вход и изход. Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП "Кулата" е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На границата с Румъния на ГКПП "Дунав мост" и ГКПП "Дунав мост- 2" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата със Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.