Предлагат интернат за малолетния, участвал в убийството в Александрово

https://www.24chasa.bg/novini/article/7945764 www.24chasa.bg

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Хасково предлага настаняване във възпитателно училище - интернат на предполагаем малолетен участник в убийството на Димо Димчев /61 г./ в хасковското село Александрово. Това съобщиха от Районния съд, който е образувал частно наказателно дело по искането на комисията в хода на образуваното възпитателно дело.

Извършеното с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин убийството бе на 24 ноември т. г. вечерта, а трупът на жертвата бе открит на следващата сутрин на улица в селото. По случая бе задържан 14-годишният братовчед на малолетния Васил Г., а съдът му наложи впоследствие мярка за неотклонение "задържане под стража".

Ако искането на комисията бъде одобрено от съда, съпричастният към престъплението малолетен ще бъде настанен за срок от 3 години във Възпитателно училище - интернат "Ангел Узунов" в Ракитово, се уточнява в информацията от съда. По Закон той не може да носи наказателна отговорност.