Пребиха най-добрия млад автомонтьор в Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/7946247 www.24chasa.bg

Ерен Гюнай, ученикът от силистренската гимназия по Механотехника „Владимир Комаров” е бил пребит от свой съселянин преди дни. Младото момче, от с. Искра, през лятото победи връстниците си от 8 държави на провело се в Полша състезание и стана „най-добрият млад автомонтьор в Европа“.

Същото това момче в една делнична ноемврийска вечер, заедно със свой братовчед и техен приятел излизат извън селото, за да повъртят гуми. След дъжда селския път станал по-хлъзгав и те решили да се позабавляват. Избрали т.нар. конна писта извън Искра, където през пролетта се провежда селския празник и направили няколко кръгчета. Преди да си тръгнат обаче светнали фарове на трактор и от там слиза техен съселянин. Познат добре на семейството на Ерен. Дори били приятел с родителите му - чичо Дженгис. Имал дървен кол в ръцете и започнал да налага Ерен по цялото тяло. Защо го направи не знам, казва Ерен. Удряше само мен. Не посегна на другите момчета, само на мен. Не знам защо ме преби, но днес от дистанцията на времето започвам да се чудя, дали не е от завист. Той по принцип си е малко заядлив, споделя Ерен.Следствие на ударите губи съзнание, а приятелите му успяват да се съвземат от шока и да спрат побойника. Обаждат се на бащата на Ерен и на 112.

От пресцентъра на полицията в Силистра уточниха, че сигналът за инцидентът е подаден около 23,10 часа на 14 ноември. Същата нощ е установено лицето, съпричастно по случая. Същевременно са подадени писмени сигнали в РУ-Силистра и РП-Силистра. В момента е в ход проверка по случая, като предстои след приключването й материалите да бъдат изпратени в РП. Пострадалото момче е било откарано в болница, като според издаденото медицинско свидетелство нанесената му телесна повреда е лека.

От Прокуратурата в Силистра казаха, че се работи по случая. Дете е пребито, как няма да работим, коментира говорителят на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

Ерен е настанен в силистренската болница за 5 дни. Няма счупвания, но е със състресение на мозъка. Днес е вече у дома си. Почива си, но все още го боли едното ухо.

Припомняме, че в резултата на участието на Ерен Гюнай в европейската надпревара училището му получи финансиране в размер на 17 000 лв., с което е закупено модерно оборудване, за отварянето на нов училищен сервиз.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чалгата вече няма да бъде същата! Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия

На съд заради схема с еврофондове отива съпругата на скандалния общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, обявиха от прокуратурата. Любопитно е, че престъплението, извършено от Стоянка Мавродиева, е буквално същото като това на мъжа й, стартирал кариерата си в политиката от името на патриотите

Под домашен арест е освободен банковият обирджия Константин Чапкънов, най-малкият от тримата синове на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа. Мярката на обвинения в престъплението е променена в по-лека от "задържане под стража", което му бе наложено, след като през февруари Константин бе заключен заради обир на банка в София