Здравко Димитров обеща диалог на протестиращите от "Кючук Париж"

https://www.24chasa.bg/region/article/7946334 www.24chasa.bg
Здравко Димитров прие част от протестиращите и разговаря с тях повече от един час. Срещата ще продължи и в понеделник.

Всички документи, относно застрояването на терена в кв. "Кючук Париж", който разбуни част от жителите, ще бъдат предоставени. Това увери кметът Здравко Димитров, който прие част от недоволните. Повече от час продължи срещата. Зам.-кметът по строителството арх. Невена Балчева обясни, че във всички планове въпросният терен до така наречения Юбилеен блок, е предвиден за комплексно застрояване. След приемането на ОУП предназначението е било променено за жилищно строителство.

В понеделник ще се проведе още една среща с протестиращите, кмета и инвеститора, който вече е направил първа копка. Това е голяма транспортна фирма от Пловдив. Димитров се надява да се стигне до консенсус. Той призна, че и на него тази ситуация никак не му е приятна. И допълни, че проблемът е наследен от години, а едва сега е излязъл наяве. Кметът припомни, че строителното разрешение е издадено на 14 ануари т.г.


Парцелът има дълга история, показва документацията. Оказва се, че до 1995 година теренът е бил с друг статут, дори в един момент там е било предвидено изграждане на детска градина. През 2005 г. действащият план е бил изменен и теренът е преобразуван за жилищно строителство. Разрешението за строеж е издадено на 14 януари 2019 година.

В срещата участваха заместник-кметът арх. Невена Балчева и кметът на район "Южен" Костадин Язов, които са в непрекъснат диалог с инициативния комитет и провеждат регулярни срещи от началото на протестните действия.


От инициативния комитет на протестиращите реагираха, че не са били уведомени за предстоящото строителство. Никой не ги бил питал. Те са категорични, че няма да отстъпят.
Юристи припомниха, че частната собственост е неприкосновена.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 700 шапки от цял свят пази доц. д-р Георгиев С дъх на няколко световни войни, борбата и куража на доблестни войници, военни и пожарникари от цял свят напомня експозицията на фуражки на доц. д-р Людмил Георгиев. От реликвите на времето лъха заряд и вдъхновение на отминали бурни времена и подвизите на смели мъже от цял свят

Криминално проявен българин е един от заподозрените за убийството на 60-годишен сънародник в Лондон, съобщиха от МВР. Въпросният 44-годишен мъж вече е задържан от британските власти, уточнява EveningStandart. Тялото на Красимир Къртиков е открито в дома му в британската столица на 13 януари, като според местната полиция убийството е извършено

Почти килограм и половина контрабандни златни и сребърни накити са открити в автобус на пункта Капитан Андреево, съобщават от Агенция "Митници". Рейсът пътувал по редовна линия от Турция за Румъния. При проверката митничарите забелязали подозрителна плътност в 3 от седалките на автобуса. След разглобяването им оттам са извадени пликове с 266