Здравко Димитров обеща диалог на протестиращите от "Кючук Париж"

https://www.24chasa.bg/region/article/7946334 www.24chasa.bg
Здравко Димитров прие част от протестиращите и разговаря с тях повече от един час. Срещата ще продължи и в понеделник.

Всички документи, относно застрояването на терена в кв. "Кючук Париж", който разбуни част от жителите, ще бъдат предоставени. Това увери кметът Здравко Димитров, който прие част от недоволните. Повече от час продължи срещата. Зам.-кметът по строителството арх. Невена Балчева обясни, че във всички планове въпросният терен до така наречения Юбилеен блок, е предвиден за комплексно застрояване. След приемането на ОУП предназначението е било променено за жилищно строителство.

В понеделник ще се проведе още една среща с протестиращите, кмета и инвеститора, който вече е направил първа копка. Това е голяма транспортна фирма от Пловдив. Димитров се надява да се стигне до консенсус. Той призна, че и на него тази ситуация никак не му е приятна. И допълни, че проблемът е наследен от години, а едва сега е излязъл наяве. Кметът припомни, че строителното разрешение е издадено на 14 ануари т.г.


Парцелът има дълга история, показва документацията. Оказва се, че до 1995 година теренът е бил с друг статут, дори в един момент там е било предвидено изграждане на детска градина. През 2005 г. действащият план е бил изменен и теренът е преобразуван за жилищно строителство. Разрешението за строеж е издадено на 14 януари 2019 година.

В срещата участваха заместник-кметът арх. Невена Балчева и кметът на район "Южен" Костадин Язов, които са в непрекъснат диалог с инициативния комитет и провеждат регулярни срещи от началото на протестните действия.


От инициативния комитет на протестиращите реагираха, че не са били уведомени за предстоящото строителство. Никой не ги бил питал. Те са категорични, че няма да отстъпят.
Юристи припомниха, че частната собственост е неприкосновена.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си