Бургаските общинари започнаха сесията с минута мълчание в памет на Мутафова

https://www.24chasa.bg/region/article/7948233 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Сесията на Общинския съвет в Бургас започна с минута мълчание в памет на Стоянка Мутафова, съобщи БТА.

Актрисата почина тази сутрин в 6:15 на 97-годишна възраст.

Стоянка Мутафова бе голям приятел на нашия град. Тя не пропускаше година, в която да не бъде в Бургас и през 2019-та ни зарадва със свое представление. Нека с минута мълчание почетем нейната памет, призова кметът в начолото на тържествената сесия по повод празника на града-Никулден.

Съветниците запазиха минута мълчание в памет на актрисата. На днешното заседание присъстваха областният управител Вълчо Чолаков и депутати от Бургаски регион.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена