Група младежи оскверняват паметника на Пенчо и Петко Славейкови в София (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/7950045 www.24chasa.bg
Кадър: Фейсбук

"Представителна Комбинативност - танцуват, пушат, снимат, смучат близалки насред център. Всички сме били деца. Повечето сме пушили и крили преди да навършим 10 години.

Напивали сме се на по 13, но не и всичко това на вратовете на едни Български имена, допринесли “някак” за тая ни държава."

Това написа потребител във фейсбук групата "Забелязано в София" към видео, което е публикувал, на група тийнейджъри, кръжащи около паметника на Пенчо и Петко Славейкови в центъра на София.

"С това поведение скоро и тези, и имена като Вазов, Левски и Ботев няма да ги познаваме Относно поведението на оператора - не съм аз човекът, който трябва да раздава шамарите, но съм човекът, който може да ги покаже на обществото и поне видялите това поведение да си пораздвижат мислите...", казва още публикувалият кадрите.

До момента видеото е събрало над 600 коментара, като сред тях са "Операторът не можа ли вместо да снима и да публикува да им завърти по един шамар да си ходят???", "Тотална деградация!!!", "Това сериозно ли е? Вероятно дори не знаят, чии паметници оскверняват". 

Няколко часа по-късно видеото беше изтрито от фейсбук групата.