Полагат нов асфалт на път убиец край Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7950226 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

За да се избегне втори трагичен случай като при Своге, специалисти от Института по пътищата са препоръчали да се преасфалтира пътят край монтанското село Долна Вереница.

Участъкът от главен път Е-79 изход Монтана – пътен възел Долна Вереница ще бъде преасфалтиран спешно заради износената пътна настилка. Това съобщи началникът на КАТ „Пътна полиция“ Гл. инспектор Елвис Иванов. В момента се изготвя проект за ремонта.

Черната статистика сочи, че само за година по първокласен път Е-79 в отсечката от 73-ти до 100 км с. Белотинци-гр. Монтана са станали 20 тежки катастрофи с 4 убити и 28 ранени граждани. След изпратени сигнални писма тук са пристигнали специалистите от Института по пътищата, направили са замерване и е установена причината за тежките произшествия- нисък коефициент на триене с пътната настилка.

От следващата седмица започва поставянето на нов асфалт на 700 метровата отсечка под ръководството на Областно пътно управление – Монтана от фирмата- изпълнител „Трейс“, тъй като пътят е в гаранция.На мястото със зла прокоба са сменени от АПИ 17 знака, които са унищожени от катастрофиралите тирове.

След Нова година ще бъде рехабилитирана и настилката на отсечката Смоляновци - Белотници.