1100 деца учат в обновени училища и детски градини във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7951815 www.24chasa.bg
Обновеното Спортно училище "Георги Живков" СНИМКА: Община Велико Търново

600 деца от детските градини „Ален мак“, „Рада Войвода“ и „Пролет“ и 500 ученици от Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Васил Комаров“ и СУ „Георги С. Раковски“ във Велико Търново вече учат в реновирани и модерни сгради. Цялостните ремонти и саниране на шестте учебни заведения бяха извършени по проект за над 8.7 милиона лв, финансиран по ОП"Региони в растеж".

Със средствата бе извършен основен вътрешен и външен ремонт, доставено и монтирано е съвременно оборудване и обзавеждане, изграден е и достъп на лица с увреждания. В сградите са приложени и мерки за енергийна ефективност.

"Сега всички виждат красотата, но аз виждам ефективността, защото вече отчитаме близо 30% икономия по отношение на горивата. Такава цялостна интервенция на тези шест учебни заведения се прави за пръв път, откакто те са построени“, каза Пенка Игнатова, директор на дирекцията по образование в общината.

Местната администрация вече подготвя проекти и за учебните заведения в населените места, които да бъдат реализирани през следващия програмен период.