Конфискуваха злато, риба и месо без документи за произход в ромския квартал на Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/7951892 www.24chasa.bg

Злато, риба и месо без документи за произход са били конфискувани от различни обекти в ромския кв. "Изток" на Пазарджик при специализирана полицейска операция. В нея освен полицейски сили са участвали и инспектори от НАП, "Безопасност на храните" и "Инспекция по труда". При проверка на златарски магазин, стопанисван от 46-годишния С.А. органите на реда открили златни накити с логото на известни търговски марки.

Златото обаче не било маркирано с задължителна щампа и за него нямало документи за произход. Иззети са близо 200 грама мъжки и дамски накити. Под навес на къща на една от улиците инспектиращите установили, че 25-годишният С.М. е изложил за продажба трупно шилешко и агнешко месо с общо тегло от над 60 килограма. Обектът не бил регистриран като търговски, а месото било без всякаква маркировка и съпътстващи документи.

На кръстовище между две улици проверяващите засекли 34-годишния Ц.И. от монтанското село Долна Рикса. Мъжът извършвал продажба на риба без никакви документи за произход на стоката и без да е регистриран като търговец. Установени са три корита с общо около 25 килограма с шарани. Инспекторите по безопасност на храните са съставили протоколи на нарушителите и дейността му е преустановена. Предстои да им бъдат връчен актове за установени административни нарушение. Засилените проверки продължават и през почивните дни.