Кметът на Перник: "В и К" да даде гаранции, че водата ще стига до хората

https://www.24chasa.bg/region/article/7953879 www.24chasa.bg
Станислав Владимиров КАДЪР: БНТ

Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да подпише предложението за въвеждане на 7-часов воден режим, ако водоснабдителното дружество гарантира, че при новото ограничение всички жители на общината ще имат вода в определен часови диапазон, който да е удобен за хората и е съгласуван с останалите институции.

Това е заявил кметът Станислав Владимиров пред разгневени жители на квартал "Църква", които няколко дни са без вода, съобщи общинският пресцентър. Според Владимиров "В и К" е сключило договор с перничани за подаване на питейна вода и е длъжно да я доставя до потребителите."Перник е във воден режим, но в определените часове "В и К" трябва да направи организация водата да стига до хората",е казал кметът.

Недоволни жители на квартал "Църква" са инспектирали помпената станция на района дали изобщо подава вода към града. Те са настояли селището "Делта хил" в подножието на Витоша също да бъде поставено на воден режим. Според местните хора това би нормализирало водоснабдяването в "Църква", защото черпят вода от едно и също място с екоселището.

Сега чешмите на перничани текат по десет часа в денонощие - сутрин от 05.00ч. до 10.00ч. и вечер от 17.00ч. до 22.00ч.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко