Мъжкият хор огласи новия храм „Свети Дух“ в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7954428 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Концертът на Мъжкия хор към Народно читалище „Разум 1883“ стана повод многобройна публика да изпълни новия храм „Свети Дух“ в Монтана.

Певците с диригент Снежина Георгиева запалиха искрицата на предколедните празници с православни песнопения. В светата обител звучаха произведения от признати български и руски композитори. Красотата на родната църковна музика бе отразена чрез творби като „Благослови душе моя“ и „Достойно ест“, а руското творчество се открои чрез песните „Преславная Приснодево“ и „Единородний сине“.

Като солисти се изявиха Огнян Ефремов и Милен Максимов. С една прекрасна рождественска песен хористите поставиха финал на концерта, като подарък към публиката за нейните искрени аплодисменти.

Традиционният предколеден концерт уважи г-н Диман Георгиев, заместник-кмет на Община Монтана. Той с радост се включи в едно от песнопенията, за да се върне във времето, когато бе част от формацията, с което доказа, че бивши хористи няма. Сред официалните лица бе и г-н Деян Димитров – директор Дирекция „ЕИИР“ в Община Монтана и член на Настоятелството към НЧ „Разум 1883“, както и Нели Василева - главен експерт „Култура и вероизповедания“.