Община Челопеч с награда за развитие на фестивалния туризъм в България

https://www.24chasa.bg/region/article/7961411 www.24chasa.bg

На 05.12.2019 г. на церемония в гр. София, на инж. Алекси Кесяков - Кмет на Община Челопеч бе връчена престижната награда на Balkan Awards of Tourism Industry 2019, в категория “Фестивален туризъм”

Изключителният му принос за развитието на фестивалния туризъм в България, посредством организираните фестивални мероприятия в Челопеч не останаха незабелязани и съвсем заслужено Община Челопеч е отличена, в категория малки общини, от цяла България.

Наградата бе връчена за провеждането на 3 /три/ фестивала:

1. Детски фестивал „Моята песен за България“ – през 2019 г. се проведе третото издание на фестивала, за деца до 18 годишна възраст, които представят своите изпълнения, посветени на България. В днешните времена на умаловажаване на националните ни ценности и липса на възпитаване на патриотизъм у нашите деца, Община Челопеч се стреми, посредством организирането този фестивал, посветен изяло и само на музикалните творби за България, да събуди любовта и патриотизма на децата към родината. Фестивалът се провежда в два поредни дни, обикновено в Парк „Корминеш“, като вторият ден е с конкурсен характер.

2. Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ – през 2019 г. се проведе неговото 6-то издание. Фестивалът е перлата в короната на организираните от общината фестивали. Ежегодно се провежда през третата седмица на месец юли в живописния Парк „Корминеш“, в четири фестивални дни. Всяка вечер от фестивала, международни фолклорни групи от цял свят, представят своя фолклор, като през съботно-неделните дни се провеждат конкурси за български народни танци и песни. До момента, сцената в Парк „Кореминеш“ е била домакин на над 20 държави от 4 континента.

3. Рок фест „Вълча пътека“ – за първа година, през 2019 г., Община Челопеч организира провеждането на рок фест „Вълча пътека“, за всички любители на рок музиката. Фестивалът се проведе в два поредни дни – 9 и 10 август в Парк „Корминеш“, които събра над 3000 желаещи рок фенове. Макар, че феста е едва прохождащ, същия надмина очакванията на организаторите, които през следващата година очакват още по-голяма посещаемост и успех на формата.

Община Челопеч се гордее с разнообразен, по вид и стил, културен календар, който всяка година се надгражда и усъвършенства. Целта пред ръководството на общината в лицето на инж. Алекси Кесяков – Кмет е да се развие алтернативния туризъм, посредством организирането на различни по вид събития – фестивали, турнири, празници, спорни мероприятие и др.

Безспорен факт е, че високото ниво на организация на МФФ „Златен прах“, вече е поставило Челопеч, като водещо място за организиране на фолклорни събития, не само в България, а и в цял свят!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански