Община Челопеч с награда за развитие на фестивалния туризъм в България

https://www.24chasa.bg/region/article/7961411 www.24chasa.bg

На 05.12.2019 г. на церемония в гр. София, на инж. Алекси Кесяков - Кмет на Община Челопеч бе връчена престижната награда на Balkan Awards of Tourism Industry 2019, в категория “Фестивален туризъм”

Изключителният му принос за развитието на фестивалния туризъм в България, посредством организираните фестивални мероприятия в Челопеч не останаха незабелязани и съвсем заслужено Община Челопеч е отличена, в категория малки общини, от цяла България.

Наградата бе връчена за провеждането на 3 /три/ фестивала:

1. Детски фестивал „Моята песен за България“ – през 2019 г. се проведе третото издание на фестивала, за деца до 18 годишна възраст, които представят своите изпълнения, посветени на България. В днешните времена на умаловажаване на националните ни ценности и липса на възпитаване на патриотизъм у нашите деца, Община Челопеч се стреми, посредством организирането този фестивал, посветен изяло и само на музикалните творби за България, да събуди любовта и патриотизма на децата към родината. Фестивалът се провежда в два поредни дни, обикновено в Парк „Корминеш“, като вторият ден е с конкурсен характер.

2. Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ – през 2019 г. се проведе неговото 6-то издание. Фестивалът е перлата в короната на организираните от общината фестивали. Ежегодно се провежда през третата седмица на месец юли в живописния Парк „Корминеш“, в четири фестивални дни. Всяка вечер от фестивала, международни фолклорни групи от цял свят, представят своя фолклор, като през съботно-неделните дни се провеждат конкурси за български народни танци и песни. До момента, сцената в Парк „Кореминеш“ е била домакин на над 20 държави от 4 континента.

3. Рок фест „Вълча пътека“ – за първа година, през 2019 г., Община Челопеч организира провеждането на рок фест „Вълча пътека“, за всички любители на рок музиката. Фестивалът се проведе в два поредни дни – 9 и 10 август в Парк „Корминеш“, които събра над 3000 желаещи рок фенове. Макар, че феста е едва прохождащ, същия надмина очакванията на организаторите, които през следващата година очакват още по-голяма посещаемост и успех на формата.

Община Челопеч се гордее с разнообразен, по вид и стил, културен календар, който всяка година се надгражда и усъвършенства. Целта пред ръководството на общината в лицето на инж. Алекси Кесяков – Кмет е да се развие алтернативния туризъм, посредством организирането на различни по вид събития – фестивали, турнири, празници, спорни мероприятие и др.

Безспорен факт е, че високото ниво на организация на МФФ „Златен прах“, вече е поставило Челопеч, като водещо място за организиране на фолклорни събития, не само в България, а и в цял свят!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мащабна акция на полицията в София за контрол на спазването на мерките за извънредното положение заради разпространението на коронавируса, предаде националното радио. Към 21 часа са спецчсти на полиция и жандармерия бликираха столичните ромски гета в кварталите - "Христо Ботев", "Факултето" и част от "Орландовци" Изграждат се

Места за оставяне на храна за нуждаещи се появиха и по дърветата в морската столица Варна. Благородната инициатива, която вече подеха няколко града продължава да набира все повече последователи навсякъде в странaта. Снимка: Facebook / Забелязно във

Въпреки всички призиви на Националния оперативен щаб за борба с Коронавируса за спазване на социална дистанция непрекъснато се публикуват снимки показващи струпвания на хора, които се събират против всички предписания. Учениците се оказват една от най-проблемните групи, които системно нарушват всички противоепидемичните мерки