Община Петрич иска ново трасе на изход от ГКПП Кулата

https://www.24chasa.bg/region/article/7962847 www.24chasa.bg

Община Петрич предлага изграждане на ново пътно трасе на изход от ГКПП Кулата.

Писмото е адресирано до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция "Митници" и е предвид съществуващите проблеми, заради затрудненото придвижване на МПС в участъка преди ГКПП Кулата, което води до сериозни задръствания, предизвиквани от интензивния трафик на вход и изход на българо-гръцката граница.

Към момента движението в този участък - пред граничния пункт, е организирано, като са осигурени по едно пътно платно за вход и изход от граничния пункт. При ситуации, в които колони товарни автомобили изчакват пред пункта за влизане в Република Гърция, останалите МПС пътуващи в същата посока, навлизат в насрещното платно, по което се движат автомобили излизащи от пункта и влизащи в България, а това води до предпоставки за произшествия. Именно малката пропускателна способност на пътното платно за влизащите в Р Гърция автомобили и конфликтните ситуации с излизащите от пункта МПС, в комбинация с интензивния трафик, са основната предпоставка за честите задръствания на това място. Този маршрут е най-натовареният път, минаващ през България по направлението Север-Юг.

В тази връзка Община Петрич предлага да се реализира предвиждането в застроителния план (ПУП – ПЗ) на ГКПП Кулата, одобрен със Заповед №1230/14.12.1994 г. на Кмета на община Петрич, който сега е актуализиран. Съгласно устройствения план изхода и подхода към пункта е предвидено да се осъществяват както следва:за вход към ГКПП Кулата в посока Гърция е предвидено двулентово пътно платно с обща ширина 10 м. За изход от ГКПП и вход към нашата страна се предвижда ново пътно трасе с ширина 7 м. Според отразеното в плана в обхвата на изходното трасе сега има изградена крайпътна ивица, но с одобряването на устройствения план се предвижда нейното премахване с цел изграждане на новото трасе.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият футболист на ЦСКА и "Ботев" (Пд) Омар Косоко ще играе в "Берое". За последно той бе част от "Ал Оруба" в ОАЕ. Днес Косоко ще направи първа тренировка с тима от Стара Загора, а в близките дни се очаква да подпише договор. 31-годишният нападател остави добри впечатления в българското първенство и се очертава като силен трансфер на "Берое"

Еднакво добри с микрофона и ските се оказа каймакът на българския попфолк. Певици временно загърбиха нощните заведения и атакуваха белите писти, за да покажат майсторлък в планинските курорти у нас и в чужбина. Кали от години е фурия на ски и не пропуска възможност да се пързаля. Тя е натрупала толкова голям опит

Крилото на "Атлетико" (Мадрид) Тома Льомар може изненадващо да премине в "Байерн" (Мюнхен), твърди "Франс Футбол". Баварците търсят усилване на конкуренцията по фланговете, а "Атлетико" има желание да продаде французина, който не оправда огромните очаквания след трансфера си от "Монако". Германският гранд не смята да плаща исканите от "дюшекчиите"