Автомобил се вряза в автобусна спирка във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/7965478 www.24chasa.bg
Снимка: Виждам те КАТ Варна

Месец, след като 21-годишен варненец заспа зад волана след нощна смята и блъсна четирима души на автобусна спирка в центъра на Варна, се разигра подобна трагедия, за щастие без жертви и пострадали.

Сигнал за инцидента е подаден в 7.50 часа на тел 112. Автомобилът излязъл от пътя, качил се на тротоара до спирка "8-и декември", помитайки знака за спирката. От полицията обясниха, че все още не е ясна причината за катастрофата. "На мястото е извършен оглед, но засега не може да се каже повече от това, че няма пострадали хора при инцидента. Не се знае защо шофьорът е изгубил контрол над автомобила", бе лаконичният коментар от пресаташето на полицията във Варна Ивана Милева. Най-вероятната причина за инцидента е хлъзгавият асфалт и несъобразена с условията скорост, смятат от пътна полиция.

33-годишна варненка пък блъсна пешеходка на 82 години на кръстовището улиците "Проф. Цани Калянджиев" и "Мир". По време на движение на заден ход младата жена не забелязала пенсионерката за автомобила. Пострадалата е настанена за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

Още един пешеходец е пострадал при идентични обстоятелства. 25-годишен шофьор на рено блъснал пешеходец, който бил зад автомобила му, при маневра на заден ход. 36-годишният мъж е с контузия на ребра, прегледан е и освободен, без опасност за живота.