Талантливи великотърновчета от Ансамбъл „Българче“ посетиха Народното събрание

https://www.24chasa.bg/region/article/7969402 www.24chasa.bg

Деца и младежи от великотърновския Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Българче" посетиха Народното събрание. Гостуването бе по покана на председателя на Парламента Цвета Караянчева, отправена във връзка с честванията на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Кулминацията на отбелязването на знаковото за българската история събитие бе през април в Старата столица, припомнят от общината.

Посещението бе организирано от кмета на Велико Търново Даниел Панов, а ръководители на групата бяха директорът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова и ръководителят на ДЮФА „Българче“ Петър Петров.

Талантливи великотърновчета от Ансамбъл „Българче“ посетиха Народното събрание

Гостите от старопрестолния град бяха посрещнати лично от председателя на НС Цвета Караянчева. В срещата участваха и депутатите от Великотърновски регион Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. Целта на визитата бе малките и по-големи ученици да видят къде се творят законите на държавата, да се запознаят както с историята на българския парламентаризъм, така и с ангажиментите и задълженията на народните представители.