Хлапета очароваха с коледен фест кмета на пловдивския район „Източен”

https://www.24chasa.bg/region/article/7971348 www.24chasa.bg
Иван Стоянов и шефката на образованието в "Източен" се снимаха с малките артисти от "Чайка".

С танц на снежинки, с традиционни обреди и обичаи хлапета от детска градина „Чайка” в Пловдив откриха коледния фестивал. Кметът на район „Източен” им пожела успешна година и много късмет.
Декорът на сцената показваше емблематичната къща „Ламартин” в Стария град.

Пред импровизираното огнище многобройна челяд слагаше бъдник и наричаше искрите за здраве и берекет. Малките артисти показваха как се извършват ритуалите от Игнажден през Бъдни вечер и Нова година. Знойни момци коледари, сурвакари и кукери огласиха артистичната махала и удряха геги и сурвачки със замах. Мирис на топли погачи, пуканки и коледни курабийки допълни празника.
„Не съм присъствал в последните години на толкова мил и вдъхновяващ празник с деца”, каза Иван Стоянов. И похвали педагозите и децата, които са сътворили спектакъла. Той донесе на всяко дете грамота и подаръци. „Възхитен съм, че запазвате тези важни традиции, като учите децата на това, а пламъкът на знанието отива във всеки дом и сърце”, обръна се Стоянов към учителите.

Събитието за втора поредна година се финансира от културния календар на район“Източен“. Ще работим много за реализиране на повече културни прояви за децата и възрастните и разчитам на вашите усилия, призова той директорите на учебни заведения.