Прокуратурата в Перник: Две министерства са отговорни за водната криза

https://www.24chasa.bg/region/article/7975551 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Във връзка с постъпилото на 21.11.2019 г. Отворено писмо от гражданите на гр. Перник относно водния режим в града, Районна прокуратура – гр. Перник предприе незабавни действия и възложи извършването на проверка от Сектор „ПИП“ при ОДМВР – гр. Перник за изясняване причините, довели до режим на водоподаването от язовир „Студена“, съобщиха от пресцентъра на институцията.

След внимателен преглед на събраните в хода на проверката материали, Районна прокуратура – гр. Перник констатира, че са налице данни за евентуално осъществени безстопанственост и престъпления по служба от страна на длъжностни лица от Министерството на Регионалното развитие и благоустройство и Министерството на околната среда и водите на Р. България.

Служители на двете министерства може да бъдат подведени под отговорност за безстопанственост, съобщи говорителят на Районна прокуратура Николай Цветков, цитиран от "dnes.dir.bg".

"От събраните материали може да се направи основателно предположение за извършено такова престъпление и от страна на служители на министерствата, областен управител и кмет. Същите бяха изпратени на Специализираната прокуратура, за да се прецени дали има извършено престъпление, и евентуално, образуване на досъдебно производство", каза още той.