Бургас и Александруполис засилват обмена в туризма с информационни турове

https://www.24chasa.bg/region/article/7976363 www.24chasa.bg
Зам.кметът Диана Саватева с гостите от Гърция.

Бургас и Александруполис ще засилят сътрудничеството си в сферата на туризма, стана ясно на среща между представители на Община Бургас и гръцката област Източна Македония и Тракия.

Двата града развиват  приятелски отношения години наред поради сходството си като пристанищни центрове, природно и културно наследство. Взаимният интерес е свързан с развитието на общ туристически продукт заради близостта на двете дестинации, коментира зам.кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева. Тя подчерта желанието за установяване на трайни контакти и предприемане на реални действия от двете страни в тази посока. Зам.кметът предложи в двата града да се провеждат Дни на културата на Бургас и Александруполис, както и организиране на общи информационни турове за журналисти и туроператори от България и Гърция. Чрез тях ще започне популяризирането на двете дестинации както на местно, така и на международно ниво, смята Саватева.

Идеята беше приета от зам.-областния управител на гръцкия регион Източна Македония и Тракия Атанасиос Цонис, който пожела в началото на следващата година в Бургас да се проведе среща с туристическия бранш.