Месините данъци и такси в Горна Оряховица без промяна за 2020 г.

https://www.24chasa.bg/region/article/7977557 www.24chasa.bg

Не се предвижда вдигане на местните данъци и такси в Община Горна Оряховица за следващата година, каза кметът инж. Добромир Добрев.

" От следващата година се очаква да има ново администриране на такса смет и  промени в данъчните оценки на имотите. Смятаме, че на този етап е по-добре да изчакаме законовите промени да се случат, да анализираме и тогава да преценим. Това е чувствителна за обществото тема и искаме да бъдем максимално коректни към гражданите", уточни инж. Добрев.

По думите му качеството на сметосъбирането и почистването в Горна Оряховица се е подобрило, откакто дейността пое общинско предприятие.

Той начерта и някои от акцентите в инвестиционната програма за 2020 г. По думите му новата година ще е от голяма важност за Горна Оряховица предвид изтичането на настоящия програмен период.

"За нас приоритет е инфраструктурата. Голяма част от инвестициите ни ще бъдат насочени към този сегмент. Ще се обърне по-голямо внимание на населените места. При разговори с НСОРБ стана ясно, че ще има възможност няколко общини да правим общи проекти. Така ще можем да разгърнем населените места, защото там ВиК и пътната инфраструктури наистина се нуждаят от голямо внимание. Приоритет е и завършването на енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради, които са 3 в Горна Оряховица", посочи кметът.

За Община Горна Оряховица е приоритет и НЧ „Братя Грънчарови 2002“. До средата на 2020 г. проектът за него трябва да бъде входиран в Междинното звено и в МРРБ за подписване на договор, а самата реконструкция да започне в ранната есен.