Месините данъци и такси в Горна Оряховица без промяна за 2020 г.

https://www.24chasa.bg/region/article/7977557 www.24chasa.bg

Не се предвижда вдигане на местните данъци и такси в Община Горна Оряховица за следващата година, каза кметът инж. Добромир Добрев.

" От следващата година се очаква да има ново администриране на такса смет и  промени в данъчните оценки на имотите. Смятаме, че на този етап е по-добре да изчакаме законовите промени да се случат, да анализираме и тогава да преценим. Това е чувствителна за обществото тема и искаме да бъдем максимално коректни към гражданите", уточни инж. Добрев.

По думите му качеството на сметосъбирането и почистването в Горна Оряховица се е подобрило, откакто дейността пое общинско предприятие.

Той начерта и някои от акцентите в инвестиционната програма за 2020 г. По думите му новата година ще е от голяма важност за Горна Оряховица предвид изтичането на настоящия програмен период.

"За нас приоритет е инфраструктурата. Голяма част от инвестициите ни ще бъдат насочени към този сегмент. Ще се обърне по-голямо внимание на населените места. При разговори с НСОРБ стана ясно, че ще има възможност няколко общини да правим общи проекти. Така ще можем да разгърнем населените места, защото там ВиК и пътната инфраструктури наистина се нуждаят от голямо внимание. Приоритет е и завършването на енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради, които са 3 в Горна Оряховица", посочи кметът.

За Община Горна Оряховица е приоритет и НЧ „Братя Грънчарови 2002“. До средата на 2020 г. проектът за него трябва да бъде входиран в Междинното звено и в МРРБ за подписване на договор, а самата реконструкция да започне в ранната есен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и