Нов парк в Асеновград в памет на пребит до смърт пред дискотека ученик

https://www.24chasa.bg/region/article/7980115 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Нова зелена зона създадоха днес десетки асеновградчани. Те използваха чудесното време, с типично пролетни температури до около 16 градуса, за да се включат в доброволната инициатива за засаждане на „Гората на живота“, съобщава DarikNews.

Идеята се появи преди около месец, когато 18-годишен ученик в пловдивската английска гимназия, родом от Асеновград, бе жестоко пребит пред пловдивска дискотека и след две седмици в кома, почина в УМБАЛ "Св. Георги". 

Тогава близките и приятелите на Георги решиха в негова памет да направят новата зона за отдих, която ще напомня на хората за починалото момче. 

Днес районът, който доскоро бе обрасъл с храсти и високи треви, беше разчистен и бяха засадени фиданки от десетина дървесни видове, осигурени от Гората.бг и от община Асеновград. В залесяването освен приятелите и съучениците на 18-годишния ученик, се включиха и цели семейства от Асеновград.

Зелената зона е на площ от 7 дка и се намира край река Чая (р. Чепеларска), в близост до Спортната зала на Асеновград. Тя бе подготвена за залесяване от общината, а ландшафтен архитект и ВиК-инженер подкрепиха безвъзмездно инициативата, като изготвиха проект за видовете дръвчета и тяхното разположение.