Задържаха нападателя с нож на 19-годишния младеж в Шумен, който почина

https://www.24chasa.bg/region/article/7981808 www.24chasa.bg
Директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура Маргарита Георгиева. Снимка: ОДП Шумен

За броени часове криминалисти на Областната дирекция на МВР - Шумен установиха и задържаха извършителя на тежкото престъпление от 14 декември. За него писахме първо ТУК

С прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Сигнал за възникнал инцидент на ул. “Ген. Скобелев“ в града бил получен на 14 декември към 12.08 часа. Съобщено било, че неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години, разменили си реплики, които прераснали в спор. Непознатият нанесъл удар с нож в областта на корема на 19-годишния, след което побягнал в неизвестна посока.

Пострадалият бил придружен до болничното заведение от приятеля си, където бил приет с опасност за живота, а малко по-късно починал. Незабавно след получения сигнал стартирал комплекс от оперативни действия за установяване на извършителя. Случаят веднага бил докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен.

След прецизна съвместна работа на криминалисти от РУ- Шумен и областната дирекция бил установен и задържан 19-годишен местен жител. В рамките на извършените претърсвания в жилището му в града криминалистите намерили и иззели хладно оръжие. Задържаният не е криминално проявен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършеното престъпление продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Подробности за разплитането на тежкото престъпление представиха директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура Маргарита Георгиева.

Ст. комисар Расим сподели, че казусът е бил сложен, поради факта, че на иначе оживеното място в града не е имало свидетели на инцидента и очевидци.

Прокурор Георгиева благодари на всички служители за своевременните, бързи и оперативни действия, в резултат на които в много кратък срок е установен и задържан извършител на тежко престъпление.