25 пъти осъждан влиза в затвора за присвояване

https://www.24chasa.bg/region/article/7982093 www.24chasa.bg

25 пъти осъждан за различни престъпления ще бъде лишен от свобода за една година. Причината е, че е признат за виновен за присвояване на чужди движими вещи, съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура - Велико Търново.

На 28.03.2019 г. в с. Иванча, общ. Полски Тръмбеш, Н.А. противозаконно присвоил владените от него поради предаването им от собственика чужди движими вещи - велосипед със скорости на стойност 53 лв. и сумата от 100 лв. – всички на обща стойност 153 лв., собственост на Т. Т. Обсебването представлява опасен рецидив, уточниха от съда.

След изтърпяване на последното си наказание лишаване от свобода обвиняемият често сменял работата си и мястото, където живее. През месец март 2019 г. прочел обява за работа във ферма в с. Иванча, и решил да отиде да работи там.

На 23.03.2019 г. Н. А. пристигнал в селото, където собственикът на фермата го настанил в къща, в която да живее. Няколко дни след това обвиняемият работил във фермата. На 28.03.2019 г. сутринта го заболял зъб. Пострадалият работодател го закарал до зъболекар в гр.Полски Тръмбеш и заплатил лечението му. След оказаната му помощ през деня, Н.А. казал на шефа си, че имал спешна нужда от 100 лева, и пострадалият му дал поисканата сума в заем. Когато се сдобил с толкова пари, обвиняемият решил да напусне работа и да се върне в Южна България. Без да връща парите, взел велосипеда, който му бил предоставил да се придвижва до фермата и напуснал селото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.