Подсъдимата шефка на ловешката ТЕЛК иска пак да я ръководи

https://www.24chasa.bg/region/article/7985679 www.24chasa.bg

Д-р Донка Минкова държи да се върне на работа начело на ТЕЛК-Ловеч, независимо от нежеланието на колегите й да са в екип с нея и затова подадоха молби за напускане в понеделник. Минкова счита, че не тя е причина за оставките, не е притеснена и от факта, че е подсъдима по обвинение за вземане на подкуп за издаването на фалшиви решения.

И тъй като самата тя е инвалидизирана 95% за множество заболявания, сред които и цироза, не е ясно при това тежко положение защо иска да се върне на работа и как ще изпълнява задълженията си. Категорична е обаче, че експертното й решение е издадено от ТЕЛК-Троян въз основа на сериозна медицинска документация от ВМА, ИСУЛ и Унивеситетска болница-Плевен. "Така, че ако обичате престанете да ми коментирате експертното решение", обърна се раздразнено към журналисти Минкова.

При появата й във Фоайето на ТЕЛК във вторник, колегите й се заключиха в кабинетите си, после демонстративно си тръгнаха. Докторката също си тръгна, сподиряна от неодобрителните коментари на пациенти.

"ТЕЛК не може да работи в този състав, предприемаме процедура към приключване и закриване", каза и.д. директорът на болницата д-р Румяна Нановска. Пациентите пък ще бъдат насочвани към ТЕЛК-Троян до решаване на проблема в Ловеч.