Шефката на Ловешкия ТЕЛК: Обвинението към мен е лично отмъщение (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7988277 www.24chasa.bg
Д-р Донка Минкова КАДЪР: NOVA

За обвинението си д-р Минкова смята, че то е лично отмъщение на определен кръг хора

Хаос в ТЕЛК – Ловеч. Областната болница закри експертната лекарска комисия, което доведе до напрежение. 3000 души се обслужват от Комисията. Причината – завръщането на председателя на комисията д-р Донка Минкова от продължителен неплатен отпуск и вълна от оставки на нейни колеги, които отказват да работят с нея. Д-р Минкова беше арестувана в началото на годината по подозрение, че е издавала експертни решения срещу подкуп, предава NOVA.

Председателката на ТЕЛК - Ловеч се завърна на работа след като съда реши, че може да изпълнява служебните си задължения.

„Решението на Ловешкия окръжен съд и фактът, че прокурорът не обжалва това решение, за мен говори само едно нещо – че не ме признават за виновна. Би трябвало да нямам проблем да се върна на работа. Когато направих опит да се върна на работа ми беше предложено от изпълнителния директор на болницата д-р Нановска споразумение да ми изплатят 4 брутни заплати и аз да се оттегля. Но аз няма да се оттегля, защото 13 години съм работила за стабилизирането на тази институция и мисля, че съм я стабилизирала”, разказа д-р Донка Минкова.

„Може би се притеснява изпълняващата длъжността председател на ТЕЛК в момента. Аз бях в платен отпуск. Връщайки се на работа, аз установявам едно невероятно нарушение. То е толкова сериозно, че аз дори не повярвах, че може да се случи това нещо. Нямах време да информирам изпълнителния директор. От 31 януари до може би днес всички решения са нищожни. Моята следваща стъпка ще е да обжалвам всички решения”, заяви още тя.

"Лично отмъщение на определен кръг хора и недоволство от това, че съм професионалист", каза д-р Минкова по повод обвинението си.

Ръководството на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е освободило състава на ТЕЛК - Ловеч, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска, предаде БТА.

"Целият ТЕЛК е освободен от работа, издадени са заповеди за прекратяване на трудовите им договори по тяхно настояване и до ден-два ще се разбере къде съставът на комисията ще работи и къде хората ще продължат да идват за експертни решения", поясни Нановска. По думите й ще бъде назначен нов ТЕЛК към друга болница. Хората, които не са обслужени, ще получат уведомителни писма къде и кога да се явят.

Д-р Нановска каза още, че се очаква заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч за закриване на комисията. От там съобщиха, че чакат първо съгласуване с Министерството на здравеопазването, което ще бъде в най-кратък срок.

Пациентите, които бяха дошли от различни краища на областта, научиха от медиите, че ТЕЛК-а няма да работи. Пред залите на комисията остана само д-р Минкова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата от най-новия сериал "Ол инклузив" Ненчо Балабанов демонстрира нагледно как нашенецът си представя "ол инклузива" - влачейки бохча на рамо, в която да събира остатъците от шведската маса. Така хихикаха столичани вчера, забелязали актьора да обикаля улиците, нарамил огромна раница, видяха топпапараците на "България Днес"

Прочулата се като Мис Нос Тамара Георгиева наистина навири носа си. След като започна да се движи с шофьор и гардове дори до химическото чистене, изловиха я топпапараците на "България Днес". Призьорката от конкурса "Мис България" отнесе един куп маркови тоалети в столична фирма за химическо, като през цялото време нейните ръце бяха свободни

Предиобедната звезда на телевизионния ефир Десислава Стоянова залезе и се скри. Под огромен чадър, видяха топпапараците на "България Днес". Красивата водеща на "Преди обед" се покри от глава до пети заради лошото време, като освен с огромна омбрела се бе опаковала в дълго до коленете палто, ботуши до брадичката и гигантски шал