Адвокатка и сътрудникът й на съд, ужилили 10 с покупка на "евтини" жилища в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/7996584 www.24chasa.bg

- Вземали им между 1200 и 5000 лева за такси

45-годишната пловдивска адвокатка и сътрудникът й отиват на съд за измама на десет граждани, на които обещали евтини жилища. От всеки прибрали между 1200 и 5000 лева, които всъщност били такси за консултация.
Мария Д. и Крум С. на 63 г. гарантирали закупуване на апартаменти от банка, които били пуснати на търг от частен съдебен изпълнител. Това станало между септември и декември 2017 г.
Според пловдивската районна прокуратура адвокатката била действащата фигура в измамата, а сътрудникът й -  помагач. За кратко време успели да измамят десет души. Двамата се познавали отпреди и измислили схема за облагодетелстване.
Използвали данни и снимки на недвижими имоти – апартаменти в Пловдив, обявени за продажба от частни съдебни изпълнители или от банки. Двамата пускали жилищата с обяви в интернет, като посочвали за връзка телефона на Мария. На клиенти, които се интересували, обяснявали, че това са ипотекирани жилища, продавани от банки, на които били пълномощници, или от частни съдебни изпълнители, техни приятели.
Мария и Крум убеждавали пострадалите, че могат да гарантират покупката на имота на атрактивна цена. Изискването им било клиентите да предплатят определена сума, която варирала от 1200 лева до 5000 лева. Обяснявали, че парите били нужни за набавяне на кадастрални карти, данъчни оценки, извършване на огледи, нотариални такси и др. В действителност клиентите попълвали документи за правни консултации. Между тях двамата поставяли за подпис и декларация, че внесената сума е върната, като този документ пострадалите несъзнателно подписвали. В няколко случаи клиенти поискали да им бъдат възстановени парите, но обвиняемите ги убедили да почакат, като ги уверявали, че сумите са внесени като различни такси.
Адвоката е обвинена и за поправяне на запис на заповед, каот коригирала за сумата от 9000 на 90 000 лева. Двамата са в ареста, а щетите на пострадалите не са възстановени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца