Довечера ОИК решава остава ли Благоевград без кмет

https://www.24chasa.bg/region/article/7997268 www.24chasa.bg
Румен Томов.

Тази вечер Общинската избирателна комисия ще решава дали да прекрати пълномощията на кмета на Благоевград Румен Томов. Заседанието е насрочено за 18 ч и се очаква на него да присъстват и мнаго граждани, заради изключително интересния и важен казус.

Преди дни предишният кмет Атанас Камбитов внесе искане до ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията на новия кмет Румен Томов, избран на балотажа на 3 ноември. Поводът според бившия вече градоначалник е, че в законния едномесечен срок, след избора му, Томов не е прекратил действието на една от фирмите си. От справка в Агенция по вписванията, става ясно, че Томов е прехвърлил едноличната си фирма на сина си, но не е поискал заличаване на ЕТ "Румен Томов -АЛМА-ЕМ" и тя продължава да фигурира в Търговския регистър, пет дни по-късно. Това е нарушение на Закона за местното самоуправление и според Камбитов е достатъчно основание Томов да бъд еотстранен от кметския пост.

Разбра се още, че новият кмет е пропуснал да уведоми ОИК и председателя на общинския съвет за предприетите действия по излизането си от търговските дружества.

ОИК изиска по служебен път документите от Агенциата по вписванията, даде и тридневен срок за възражения на кмета Томов.

Тази вечер членовете на ОИК ще тласуват да бъде ли отстранен Томов от поста.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата