Лудница на ледената пързалка в Пловдив, не смогва да побере желаещите (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8010537 www.24chasa.bg
Малки и големи окупираха ледената пързалка в Пловдив, СНИМКИ: Авторът

Малки и големи окупираха най-голямата ледена пързалка на Балканите - тази в Пловдив. На втория ден от Коледа тя се пука по шевовете. Слънчевото време, макар и придружено с режещ вятър, накара мнозина да се отдадат на забавление.

Кметът на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров също доведе по-малката си дъщеря Белослава да се пързаля. Той чинно изчака опашката, за да наеме кънки. "Само тя ще ги ползва, аз - не. Ако се пусна, ще съм голяма атракция", каза един от най-успешните управници и треньор по таекуондо.
"Не смогваме да отдаваме кънки. Хората искат да се разтоварят след двата празнични дни, придружени с ядене и пиене", казаха от персонала. Наемът на кънки е 3 лева,а входът - 7 лева. Ползването на пингвин, мечка или панда се заплаща 10 лева, а гардеробът за чанти и дрехи е левче. Сесиите средно час и половина и започват от 10 сутринта и свършват в 22 часа. До последно има желаещи, казват от персонала.
Пързалката, разположена до централния площад, е с площ 1500 кв. метра и е изградена по австрийска технология. Пистата и е дълга 75 м, докато в Зимния дворец в столицата е 60 метра. Ледът е дебел 6 см и издържа на положителни температура до 15 градуса, обясниха от фирмата собственик на атракцията. Пързалката работи до края на януари. Няма ограничение за възрастта и теглото на желаещите да я ползват. Съоръжението разполага с тренажори за начинаещи.