Апашът, обрал магазин с нож на Бъдни вечер остава в ареста

https://www.24chasa.bg/region/article/8015094 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Районният съд във Варна остави в ареста мъжа, извършил въоръжен грабеж на Бъдни вечер, съобщиха от съда.

21-годишният е извършил грабежа от над 1200 лева на 24 декември тази година в магазин за алкохол и цигари в квартал „Владиславово“, като е заплашвал продавач-консултанта с нож.

Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Привлеченият като обвиняем младеж е с чисто съдебно минало. Съдът счете, че независимо от началния етап на разследването има данни за авторство на деянието.

21-годишният младеж е с висока степен на обществена опасност, която се извежда от обстоятелството, че той е обвиняем в рамките на друго досъдебно производство в извършването на още въоръжени грабежи на територията на Варна през сравнително кратък период от време.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на жалба делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 3 януари от 11 часа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал