Окончателно: Кметът на Септември е в конфликт на интереси

https://www.24chasa.bg/novini/article/8036716 www.24chasa.bg
Марин Рачев СНИМКА: Архив

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли окончателно жалбата на кмета на община Септември Марин Рачев срещу Комисията за противодействие на корупцията, която го обвини в конфликт на интереси, предаде БНР.

При това положение Общинската избирателна комисия в Септември трябва да започне процедура по предсрочното отстраняване на Рачев от кметския пост, каза адвокат Николай Баташки, който е и председател на гражданското сдружение „Да спасим община Септември“.

„С решение днес на ВАС е отхвърлено окончателно оспорването на кмета на Септември Марин Рачев за установяване на конфликт на интереси по отношение на подписана от него заповед за смяна на предназначението на имот край град Ветрен за построяване на хотел, който имот е собственост на фирма, която се притежава от майката на кмета“, каза още той..

„За 31 януари е насрочено делото в Специализирания наказателен съд за безстопанственост по отношение на община Септември, по което подсъдими са освен кметът, неговият бивш заместник Явор Митев и двама от служителите на общината“, добави адвокат Николай Баташки от гражданското сдружение „Да спасим община Септември.