В Добричка област вадят кръста от морето на Богоявление, освещават бойните знамена

https://www.24chasa.bg/region/article/8038679 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

На къмпинг „Добруджа“, край нос Шабла и на бреговете в селата Дуранкулак и Крапец ще се проведе ритуал по изваждане на кръста от морето на Богоявление - съобщават от общината.

Той ще започне в 10,30 ч.са в Шабла и в 11,30 ч. в село Крапец. Преди това, от 9,30 ч. в храм „Св. Харалампий“ в Шабла ще има и църковна служба.

Ритуалът по изваждане на кръста в село Дуранкулак е от 10,30 ч. Освещаването на бойните знамена е насрочено за 12,.30 ч. във Военното поделение - Шабла.

По традиция в Балчик ще отбележат празника Богоявление с литийно шествие и ритуал по хвърляне на кръста. Празникът ще започне със Света Златоустова литургия.

От 11,30 ч. към морската гара на Балчик ще тръгне литийно шествие.
На кея на морската гара в 12 ч. свещениците ще отслужат Велик водосвет и ще бъде хвърлен богоявленският кръст. Общината е осигурила парична премия за най- бързия плувец.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал