Караянчева прие строя, митрополит Николай освети бойните знамена в Кърджали (Видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/8040428 www.24chasa.bg
Снимки и видео: Авторът

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие строя за Богоявление в Кърджали, а митрополит Николай освети бойните знамена на 68-а бригада "Специални сили".

След ритуала по освещаването владиката хвърли кръста във водите на река Арда. Той беше уловен от кърджалиеца Величко Карабоюков. Мъжът постави своеобразен рекорд, спасявайки кръста за пети път.

Дядо Николай хвърли и втори път кръста, но в басейн с топла вода, разположен в двора на храма "Свети Йоан Предтеча". Във водите се хвърлиха деца, които посещават неделното училище към храма. Кръстът беше хванат от Васил Атанасов.

Караянчева прие строя, митрополит Николай освети бойните знамена в Кърджали (Видео)

На ритуала присъстваха областният управител Никола Чанев и кметът на община Кърджали Хасан Азис.

Караянчева прие строя, митрополит Николай освети бойните знамена в Кърджали (Видео)

Половин час след ритуала в храма "Свети Йоан Предтеча" от енорийската църква "Свети Георги Победоносец" тръгна алтернативно шествие към река Арда. В него се включиха около 20-ина кърджалийци, сред тях беше и областният лидер на БСП Милко Багдасаров.

"Винаги Богоявленското шествие е тръгвало от храма "Свети Георги". Ние сме длъжни да пазим традициите", заяви Милко Багдасаров.

Участниците в шествието обясниха, че нямат намерение за втори път да хвърлят кръст в Арда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България