Караянчева прие строя, митрополит Николай освети бойните знамена в Кърджали (Видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/8040428 www.24chasa.bg
Снимки и видео: Авторът

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие строя за Богоявление в Кърджали, а митрополит Николай освети бойните знамена на 68-а бригада "Специални сили".

След ритуала по освещаването владиката хвърли кръста във водите на река Арда. Той беше уловен от кърджалиеца Величко Карабоюков. Мъжът постави своеобразен рекорд, спасявайки кръста за пети път.

Дядо Николай хвърли и втори път кръста, но в басейн с топла вода, разположен в двора на храма "Свети Йоан Предтеча". Във водите се хвърлиха деца, които посещават неделното училище към храма. Кръстът беше хванат от Васил Атанасов.

Караянчева прие строя, митрополит Николай освети бойните знамена в Кърджали (Видео)

На ритуала присъстваха областният управител Никола Чанев и кметът на община Кърджали Хасан Азис.

Караянчева прие строя, митрополит Николай освети бойните знамена в Кърджали (Видео)

Половин час след ритуала в храма "Свети Йоан Предтеча" от енорийската църква "Свети Георги Победоносец" тръгна алтернативно шествие към река Арда. В него се включиха около 20-ина кърджалийци, сред тях беше и областният лидер на БСП Милко Багдасаров.

"Винаги Богоявленското шествие е тръгвало от храма "Свети Георги". Ние сме длъжни да пазим традициите", заяви Милко Багдасаров.

Участниците в шествието обясниха, че нямат намерение за втори път да хвърлят кръст в Арда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият шеф на Националната служба за охрана има повече от впечатляваща биография, а срещите му с най-влиятелните хора на планетата са запечатани на повече от 3000 кадъра. Които генералът с гордост показа единствено за "България Днес". Идеята му е да покаже, че НСО не винаги е била служба, свързвана с инциденти и скандали

Бланка с криминалната регистрация на Васил Божков бе открита днес при обиска в офисът му на столичната ул. "Московска". Строго секретния документ, създаден през 1982 г. от столичната дирекция на милицията, е намерен в личния сейф на хазартния бос. Наред с имената, ръста и цвета на очите на Божков са посочени и любопитни данни от криминалната му

Даниела Серданова също се включи в отбора на моделките с напомпани устни, видя "България Днес". Бившата изгора на Любослав Пенев, която през годините се изявяваше като тв водеща и консултант на няколко български сериала, опитва да поддържа стегната форма и да не изостава от по-младите бръмчалки. Вероятно заради това Серданова се развозва из