23-годишен извади кръста в Каварна за втора поредна година

https://www.24chasa.bg/region/article/8042553 www.24chasa.bg

За втора поредна година 23-годишният Андриян Сократев от село Българево извади кръста, хвърлен в морето от буната в Каварна. Осем мъже скочиха във вълните. Сократев, който работи като пожарникар в Балчик, отново стигна първи.

Той участва в традиционния ритуал за четвърти път, като през 2016 г. хваща за пръв път кръста, а през миналата година – за втори.

„Тръпката да извадя кръста за втора поредна година е голяма, въпреки че конкуренцията е голяма” – каза младият мъж. Той смята че са му помогнали бързият старт и опитът във водата.Кметът на общината Елена Балтаджиева връчи на победителя парична награда и предметни подаръци.

Драгомир Георгиев от Добрич, който работи като полицай в Албена, пръв стигна до богоявленския кръст по време на традиционния ритуал в Балчик. 15 души се хвърлиха в студените морски води, най-младият от тях, Ясен от Балчик ,е на 18 години, а най-възрастният, Живко Димитров от Добрич - на 66.

Драгомир Георгиев заяви, че преди няколко години в Каварна пак е вадил кръста, а сега му се случва за втори път. „Усетих, че ще го хвана на средата на разстоянието” – казва мъжът. Той си пожела преди всичко да е здрав, а също така пожела здраве и късмет и на най-близките си хора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца